Sivut

torstai 29. elokuuta 2013

Ryhdistetty puusaavi


Vanhan ränsistyneen ja pohjasta lahon puusaavin pelastin ladon pölyjen keskeltä. Saavia kiertäneet metalliset renkaat olivat tippuneet paikoiltaan ja niiden etsimisessä sai kyllä tehdä töitä. Olin jo pitkään metsästänyt sopivaa puukoria takan viereen talven varalle johon mahtuisi sen verran halkoja pinoamaan ettei joka kerta takkatulta sytyttäessä tarvitsisi tarpoa puuvarastolle. Mikä sopisi paremmin tähän käyttötarkoitukseen kuin talon historiasta kertova puusaavi? Niinpä. Kaunis esine kaikessa rouheudessaan.




Sama värimaailma jatkuisi ja saavista tuli kermanvalkoinen vesiohenteisella Teknos Futura40 kalustemaalilla. Maalikerroksia saavi vaati muutaman mutta en kuitenkaan halunnut että siitä tulisi aivan vitivalkoinen vaan että vanha sinertävä maalipinta saisi kuultaa hieman läpi. Sisäpuoli sai jäädä alkuperäiseen kuntoonsa lukuunottamatta uutta pohjaa. 




Metalliset renkaat kiinnitettiin itseporautuvilla ruuveilla paikoilleen jotta ne eivät puun kuivuessa putoisi pois paikoiltaan. Renkaiden pinta viimeisteltiin siniharmaalla vesiohenteisella Teknos Sointu maalilla, mikä tarttui metallipintaan yllättävän hyvin. Pohja tehtiin ylijäämälaudasta kuviosahalla sahaamalla. Täydellisen pyöreää siitä ei tullut mutta kyllä se käyttötarkoitukseen sopisi oikein hyvin.

Koska rakastan maalaamista ja kuvataidetta sai saavi oman pienen lisäyksensä itsetekemiä sapluunoita apuna käyttäen ;). 




Lampaat kun ovat lähellä allekirjoittaneen sydäntä ja tulevaisuudessa olen myös aikeissa harjoittaa pienimuotoista lammastaloutta ei teemasta ollut epäilystäkään. Maalina käytin siniharmaata Teknos Sointu sisutusmaalia.

Hörökorvat, joita kissoiksikin kutsutaan, valtasivat saavin heti kun roudasin valmiin puukorin pihalta sisälle joten voi olla että käyttötarkoitus menee uusiksi ;). 



2 kommenttia:

  1. Ihana! Vähäks teiän nurkista löytyy paljo kivoja aarteita joita tuunata :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thäänks! Juu löytyy kun jaksaa tarpeeks kaivella ja etsia :)

      Poista