Sivut

maanantai 9. syyskuuta 2013

Kuistin ja katon tekohengitys

Viime viikkoina kun ilmat ovat suoneet niin pystyi vielä ulkoaskareita tehdä - siispä aika palauttaa kuisti ja peltikatto elävien kirjoihin. Koko talon ulkolaudoituksen maalaus oli suoritettu v. 2010 Teknos ulkomaalilla sävyllä 7842 ja talo koki melkoisen muodonmuutoksen kellertävän vaalean ruskeasta kirkkaan punaiseksi. Maalilla saa näköjään ihmeitä aikaan. Maalauksen yhteydessä talon päätyjen vaakasuorassa olevat laudoitukset oli myös uusittu. Ainoastaan avokuisti oli jätetty maalaamatta koska edellisten asukkaiden oli tarkoitus rakentaa kuistista umpinainen.. Mutta toisin kävi. Pidimme avomallista ainakin toistaiseksi, mutta kuten sanottu suunnitelmat elävät eikä talon kohtaloa ole vielä kiveen hakattu ;).

Lähtötilanne:

 

Kuten kuvastakin näkyy, kuisti on melko "irtonainen" rakennelma taloa. Ei mikään silmiä hivelevä näky. Siispä ensin raaputin lohkeilevan vanhan maalipinnan pois, vaikka periaatteessa vanhan maalipinnan päällekin pystyisi vetämään uuden maalikerroksen kunhan pinnasta putsaa kaiken irtoavan roskan pois. Seuraavaksi pohjamaalasin punaisella tulevan laudoituksen Tikkurilan täyshimmeällä öljypohjaisella punamaalilla, näin sain vaalean laudoituksen piiloon kokonaan. Maalikerroksia tarvittiin kaksi ja kuivumisaikakin venyi seuraavaan päivään per maalikerros. Pohjamaalauksen jälkeen pinnasta haluttiin saada yhtä kiiltävä kuin muustakin ulkolaudoituksesta. Maaliksi valittiin sama Teknos ulkomaalin kiiltävän punaisen sävy kuin muuallakin talossa. Yksi maalikerros riitti ja kosketuskuiva maalattu puupinta oli vuorokauden kuluttua.

Ikkunan karmit hioin ja maalasin valkoisella Tikkurilan Teho öljypohjaisella ulkomaalilla. Maalikerroksia tarvittiin vain yksi ja kosketuskuiva pinta oli seuraavana päivänä.
Apuna käytin tuttua ja turvallista maalarinteippiä, suojaamaan lasipintaa maalilta.

Ikkunan karmit ennen maalausta

Puukarmien pinnan raaputusta

Valmis ikkunankarmi

Koko viikko siihen meni (kuivumisaikoineen) mutta lopputulokseen ollaan tyytyväisiä, kasvojen kohotus toimi ja kuisti sai taas lisäelinaikaa :).

 

Kokonaisuuden kruunasivat valkoiset puulyhdyt joiden sisälle on laitettu ajastimella toimivat led-kynttilät sekä alekorista bongattu Tervetuloa-kyltti.

Ihunat <3


Samalla kun maalailin kuistia hyppelehti avomies katolla turvavaljaisiin kiinnitettynä ja vaihtoi lähes kaikki vanhat, ruosteiset ja paljon päänvaivaa aiheuttaneet naulat 65mm pitkiin kateruuveihin. Melkoinen homma, nyt sitten vaan odoitellaan syysmyrskyjä ja sateita ja juostaan kilpaa sivusinteillä ja etsitään mahdollisia vuotokohtia ;). Näin kattoremontti siirtyi toivottavasti muutamalla vuodella.




Lopputulokseen ei voisi olla tyytyväisempi. Yksi huoli vähemmän ja allekirjoittanut saa hieman huokaista :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti