Sivut

keskiviikko 21. elokuuta 2013

MSZ-SF25VE

Ruska <3

Syksy se kovasti sieltä muistuttelee tuloaan - nyt siihen ollaan varauduttu sillä ilmalämpöpumppu saapui asennettuna tiluksille!  Malli on tämän vuoden toukokuussa markkinoille tullut Mitsubishi electric MSZ-SF25VE eli koekaniinien asemassa ollaan talven käytön suhteen. Valmistaja ainakin lupaa että talviautomatiikka on erinomainen ympärivuotiseen lämmitykseen myös -25 pakkasasteessa.

Kysessä pitäisi olla myös markkinoiden hiljaisin vekotin. Valmistaja lupaa myös että:
- lämmitysteho on erinomainen ja lämpökerroin (COP) korkea
- ilmansuodatus on tehokas
- lämmönohjaus on tehokas kaksoissiivekkeiden turvin
- suora/epäsuoraohjaus (ei vedon tunnetta)
- "poissa-tila" eli energian säästötoiminto joka laskee lämpötilaa isäntäväen ollessa poissa
- +10 asteen ylläpitolämmitystoiminto (esim. kesäasunnolle)
- takkatoiminto eli pelkkä puhallustoiminto joka kierrättää takan tuottamaa lämmintä ilmaa huoneistoon
- energiatehokkuusluokka A+++

Kokeilemallahan se selviää. Mukana tullut kaukosäädin on myös aika näppärä vekotin :). Tulevaisuudessa täytyy varmaan harkita toisen ilmalämpöpumpun sijoittamista yläkertaan.



 

Sisäyksikkö asennettiin olohuoneeseen (missä myös takka sijaitsee) jotta se lämmittäisi/viilentäisi koko alakerran. Asuinneliöitä alakerrassa arvioitiin olevan noin 50m2 eli pienempi SF25VE-malli riittäisi alakertaan.

 

Ulkoyksikkö asennettiin maatelineen varaan jolloin mahdolliset pienimmätkin häiriötekijät (koneen värinät yms.) minimoitaisiin. Aiemmassa postauksessa tehtiin maatelineen alusta johon  teline ruuvatiin kiinni. Ilmalämpöpumppu on myös mahdollista asentaa seinätelineeseen.

Markkinoilla on monenlaisia valmiita ilmalämpöpumpuille tarkoitettuja katoksia/suojia mutta koska koneemme on asennettu maatelineen varaan ja melko kauas seinästä eivät valmiit katokset olisi riittäneet suojaamaan katolta putoavia lumivyöryjä. Siispä tuumasta toimeen ja rautakauppaan kattopellin ostoon.


 

Tukirakenteet/runko kasattiin hyödyntämällä varastosta löytyneitä 2" x 4" paksuista lankkua sekä lautaa. Tukevoittamaan rakennelmaa tarvittiin myös kulmarautoja (4 kpl) sekä maahan lyötäviä tukipilareita (2kpl).




Hivenen tuuria oli kyllä matkassa mukana sillä etsinnän jälkeen löysimme ns. jämäpalan mustaa tiilikuvioitua kattopeltiä mitoiltaan 117cm x 119 cm mikä asettui paikoilleen loistavasti. Kattopelti kiinnitettiin mustilla kateruuveilla.


 

Vähän Tikkurilan öljypohjaista punamaalia pintaan (sama sävy kuin talon ulkolaudoituksessa) muutama kerros - ja katos on valmis!




Katoksen kustannuksia:

- Puutavara - omasta varastosta
- Tikkurilan punamaali - ylijäämä maalia ulkolaudoituksen maalauksesta
- Kattopelti - 14,90€
- Kateruuvit ja kulmaraudat - 3,0€
- Tukipilarit 3,90€/kpl eli 7,80€

Ympärille voisi tehdä tietysti vielä jonkinlaisen ritelikön/seinän mutta nyt ainakin mennään näillä eväillä. Hommat oli hyvä lopettaa kun aurinkokin rupesi laskemaan horisontin taakse.

<3






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti