Sivut

perjantai 16. elokuuta 2013

Maalia, heinäseipäitä ja höyhensaaria

Heinäseipäisiin hurahtaneena höpsönä halusin muuttaa puunkappaleet sisustuselementeiksi vanhaan rintsikkaamme. Olin jo jonkin aikaa hautonut pienessä pääkopassani ideaa sängynpäädystä ja nyt sadepäivien ratoksi pääsin sitä toteuttamaan.

Sisutusmaustamme on vähitellen muokkautumassa vanhahtavan maalaisromantiikan sekä nykyaikaisen modernin sisutustyylin välimuoto, omalla luovuudella sekä kekseliäisyydellä höystettynä. Vanhaa kunnioittaen ja entisöiden mutta myös päivittäen 2000-luvulle.

Ideahan heinäseipäistä tehdystä sängynpäädystä on melko ykinkertainen; tarvitaan vain heinäseipäitä, heinäseipäitä ja vielä vähän heinäseipäitä.. sahaa, vasaraa ja nauloja tai vaihtoehtoisesti akkuporakonetta ja ruuveja. Tarkoitus oli tehdä 160cm leveään parisänkyyn 120cm korkea sängynpääty. Kahdesta 120cm pitkästä heinäseipäästä tulisi päätypalat ja muut heinäseipäät sahattaisiin 100cm pituisiksi.

Sahauksen jälkeen todennäköisesti monta vuosikymmentä ladossa maanneet seipäät tuli pestä ja antaa kuivua kunnolla.

Maitotonkka <3




















Heinäseipäät olisi voinut jättää luonnollisen vanhahkon puun väriseksi mutta halusin käsitellä puut valkoisella läpikuultavalla vesiliukoisella Teknos Futura 40 kalustemaalilla. Valitsin kyseisen maalin sen vuoksi koska halusin pinnasta läpikuultavan vaalean jotta puunsyyt ja kulutuksen jäljet näkyisivät mutta pinta näyttäisi silti siistiltä. Pinta oli kosketuskuiva noin vuorokauden kuluttua käsittelystä eikä vaatinut kuin yhden maalikerroksen.


Keskellä päätypuut
Voi sitä naulaamisen paukutuksen määrää kun akkuporakoneen akku sanoi sopimuksen irti. Puunkappaleet ladottiin maahan kärjet suoraviivaisesti riviin ja taakse naulattiin kaksi 160cm pitkää tukipuuta (lautaa) poikittain jotka oli maalattu samalla sävyllä aikaisemmmin.

Miltä lopputulos sitten näyttää? Makuasioistahan ei voi tunnetusti kiistellä mutta omasta mielestäni lopputulos oli odotettua parempi, vielä kun makuuhuoneen seinäpinnat saavat vähän uutta eloa tapettien muodossa sopii sängynpääty makuuhuoneen tunnelmaan kuin nenä päähän.


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


 


 

Kaverikseen sängynpääty sai vanhan muutama vuosi sitten hankitun Laulumaan yöpöydän vetolaatikolla, Ikean Ollsta-varjostimesta ja lasisesta Brån- lampunjalasta kootun pöytävalaisimen sekä tietysti muhkeita tyynyjä <3. Lakanat sekä beige puuvillapäiväpeitto myös Ikeasta. Pehmeää, lämmintä, modernia, maalaisromantiikkaa, perinteistä... Meidän näköistä.


1 kommentti:

  1. Kivannäkönen tuli!
    Mä muuten kans bongasin just ton pussilakanasetin Ikean sivuilta ja hyvältä näyttää ;)

    VastaaPoista