Sivut

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Sisustustikkaat

Inspiraation valloittamana päätin nikkaroida makuuhuoneen heinäseipäistä tehdylle sängynpäädylle kaverin - sisustustikkaat :). Tikkaat soveltuvat hyvin sisustuselementiksi, päiväpeiton tai vaatteiden säilytykseen makuuhuoneessa tai vaikkapa pyyhetelineeksi kylpyhuoneeseen. Materiaaliksi käy esim. rautakaupasta saatava pyöröpuu tai allekirjoittaneelle mieluisaksi työstettäväksi materiaaliksi koetut aina niin ihanat heinäseipäät. 

Seipäät kuivumassa pesun jälkeen 

Runkopuiksi valitsin heiman paksummat seipäät jotka sahasin 180cm pituisiksi. Rimapuut eli puolat (4 kpl) sahasin 40cm, 45cm, 55cm ja 60cm pituisiksi pätkiksi hieman ohuemmista heinäseipäistä. Tikkaiden muoto voi olla joko suoraviivainen H tai A-mallin mukaan. Itse tein jälkimmäisem mallin mukaan vapaalla kädellä sommitellen. Rimojen väliksi tuli noin 30-35 cm ja kiinnitys tapahtui pitkien ruuvien avulla takaapäin jotta ruuvit jäivät piiloon.
 

Sommittelua ennen kokoamista
 
Käsittelin puupinnan valkoisella läpikuultavalla vesiliukoisella Teknos Futura40- kalustemaalilla eli samalla sävyllä kuin sängynpäädyn aikaisemmassa postauksessa. Maalikerroksia tarvittiin vain yksi ohuehko ja kosketuskuiva pinta oli muutaman tunnin päästä.


 


Lopputuloksesta voi olla montaa eri mieltä mutta ainakin omaa silmää miellytti kovasti :). Nimensä veroisesti tikkaat ovat tarkoitettu sisustamiseen ei kiipeilypuuksi joten ne päätyivät koristamaan makuuhuonetta kissojen ulottumattomiin. Tikkaita ei kiinnitetä vaan ne nojaavat seinään.


 

 

Pieni söpö lisäys <3
 
Makuuhuoneen tunnelmaan sopiva naulakko  :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti