Sivut

perjantai 16. elokuuta 2013

Risusavottaa ja sadepilviä

Talon remointi- ja sisustussuunnitemien jäädessä hautumaan olisi seuraava siirto ilmalämpöpumpun hommaaminen, alustan rakentaminen ja ikävästi keittiötä sekä olohuonetta varjostavan puun kaataminen. Kylmälaiteasentajien käynnin myötä vahvistui ilmalämpöpumpun paikka talossa ja ulkoyksikön maatelineen alustan rakennus saattoi alkaa. Vaikka uudet ilmalämpöpumput ovat käsittääkseni aika hiljaisia hurisijoita, halusimme laitteen ulkoyksikön asennuksen maatelineen varaan seinäasennuksen sijaan.

Talven pakkasia odotellessa olimme hankkineet paksun (n. 10-15cm) styroksilevyn routaeristeeksi. Jotta eristelevy saataisiin upotettua maan sisälle tuli sille kaivaa kuoppa jonka päälle betonilaatat (6kpl) sijoitettaisiin. Lopuksi laatoitus kasteltiin jolloin se myös tiivistyi.

Lähtötilanne näytti jokseenkin seuraavalta:

Valmis kuoppa ja vielä kaatoaan odottava puu :)

Valmis alusta!!!
Styroksilevyn sommittelua



Auringon painuessa horisontin taakse alkoi homma olla paketissa. Keittiötä ja olohuonetta varjostanut suurehko pöheikkö raivattiin ja alue avartui huomattavasti. Lopputulokseen ei voisi olla tyytyväisempi.

 

Seuraavana päivänä oli rännien asennusten vuoro mikä sujuikin ensikertalaiselta yllättävän näppärästi. Talon toiselta sivultahan puuttuivat rännit kokonaan ja sadepilvien yllättäessä vesipisarat ripottelivat pitkin ikkunan karmeja. Sadevesiä varten kaivettiin maahan noin 50-60cm syvä oja johon myös ränneiltä tuleva vesi johdatettiin syöksyputkea pitkin. 

Lapiohommia :P
Talon sivu ilman ränniä
  

Savinen maaperä tai loppumattomilta tuntuvat juurakot eivät ainakaan nopeuttaneet projektin etenemistä mutta illansuussa ränni oli paikoillaan ja kaadotkin kohallaan - hyvä tuli :). 

 
Se toimii!



Alastulo johdatettiin pienen mutkan kautta tulemaan kulman taakse koska ilmalämpöpumppu tulisi laatan päälle pihisemään ja puhisemaan ensiviikolla. Laite ei myöskään kerää turhaa kosteutta kun alastulo on kulman takana.
Vielä kun rännien kiinnikkeet malttaisi maalailla mustiksi niin eivät erottuisi joukosta mutta pääasiahan on että nyt voi huolella odotella syksyn tuloa ja niitä syysmyrskyjä.


2 kommenttia:

  1. Mite ihmees te ehitte tekee kaikkee näit blogin kertomia juttuja? Käytteks te töissä enää ollenkaan :D?

    VastaaPoista
  2. Heh, kyl siinä kieltämättä kaikki vapaa-aika menee.. Illat, viikonloput. Hyvin tulee uni iltaisin :D

    VastaaPoista