Sivut

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Vierashuoneen päivitys part. 1




Hurraa!!! Hurraa!! Yläkerran vierashuoneen remontti etenee pikkuhiljaa. Ja painotan sanaa pikkuhiljaa. Kevättalven alkuinnostuksen ja purkamisvimman jälkeen remontti otti hieman vauhtia muutaman kuukauden eli pidettiin hieman venähtänyt suunnittelupalaveri jossa tahdin määräsi allekirjoittanut ;).

Lyödäänpä hieman faktaa ensin pöytään eli remppakohteena koko yläkerta (iso makuuhuone + vierashuone + käytävä) lattiasta kattoon, mutta remontti aloitettiin harjoitteluhuoneella eli vierashuoneella/pikku makuuhuoneella. Kyseessä on siis n. 12 kokoinen yhdellä ikkunalla ja pienellä upotetulla komerolla varustettu huone. Sähköistä senverran että huoneesta löytyy kaksi pistorasiaa mutta ei yhtään katkaisijaa eli jalkalampuilla mentiin tähän asti :). Huoneen lämmitysjärjestelmä oli myös hieman suppeahko sillä patteria tai muuta lämmitintä ei löydy. Melko vilakkaa etenkin talvella :D.

Kuvat puhukoon puolestaan eli lähtötilanne:




Ah, niin ihana ysäritapetti <3

Pikkukomero + hormi

Kuten kuvistakin voi jo päätellä niin materiaalina seinissä vaalea tapetti, lattiassa joka kodista löytyvää perus, hieman punaiseen taittavaa, ruskeaa laminaattia ja katossa menneiden aikojen muotivillitys; valkoiset styroksilevyt. Ja kaikki revittiin pois - voi sitä sotkun määrää!

Alta paljastui muutama kerros retroa, sävyltään vihreää, tapettia:



Sekasotku ja remppakynnet -lyömätön yhdistelmä!

 

Onneksi puukuitulevyjen alta paljastui ehjää ja ilman kosteusvaurioiden tuottamia homeläiskiä ja tummumia olevaa raakalaudoitusta;





Hormin vierestä paljastu tiilillä ja laudalla peitetty aukko joka aiheutti hieman lisäsuunnitelmia. Edellinen nikkari oli myös kiinnittänyt katon styroksilevyt melko tiukkaan ja levyt lähtivät irti noin 2cm x 2cm palasina - ei niin mukavaa puuhaa. Vanha lattia jätettiin pääosin vielä suojaksi paikoilleen, mutta hieman sinnekkin piti kurkkia ja alta paljastui suht hyvässä kunnossa oleva tummanruskea lautalattia.

Nyt remontti on siinä vaiheessa että uusi katto on asennettu, seinät levytetty ja tapetoitu (kiitos erittäin avuliaiden remppa-apulaisten), lisäkuvia ja remonttifiilistä seuraavassa postauksessa ;).







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti