Sivut

maanantai 4. marraskuuta 2013

Pohjapiirros

Hieman talon huonejakoa, pohjaa, pinta-alaa ja kokonaisuuden hahmottamisen avuksi allekirjoittanut värkkäsi hyvin yksinkertaisen (painotan sanaa yksinkertainen) mallin pohjapiirroksesta koska talo vanhuksesta ei ole varsinaista pohjapiirrosta olemassa. 

Hieman nippelitietoa ensihätään; puutalomme on rakennettu vuonna 1940 ja tilat koostuvat neljästä huoneesta, keittiöstä, kylpyhuoneesta (+ wc), eteisestä, teknisestä huoneesta sekä kahdesta sivuvintistä. Asuinpinta-alaa löytyy se 75 neliömetriä ja kokonaispinta-ala on 100 neliömetriä. Kerrosluku on ilmoitettu 1,5 koska yläkerran huoneet eivät ole täysikorkuisia (n. 215cm korkeat).

Lisäksi pihalta tontinrajalta löytyy vielä talousrakennus eli pieni autotalli/varasto/pihasauna yhdistelmä.

Aloitetaan luonnollisesti alakerrasta josta löytyy sisäänastuttaessa tupla ulko-ovet eli ensin ihanat vanhat pariovet, joiden takaa löytyy perus mökkiovi. Ovesta astuttua sisälle avartuu näkymät eteisestä olohuoneeseen (jossa myös takka ja ilmalämpöpumpu sijaitsevat), kylpyhuoneeseen sekä pieneen makuuhuoneeseen joka toimii lähinnä työhuoneena ja perheen hauvan huoneena. Eteisestä löytyy portaiden vierestä pieni tekninentila jossa esim. lämminvesivaraaja sijaitsee. Olohuoneen kulman takaa löytyy vielä kodin sydän eli keittiö <3.


Yläkertaan portaita kivutessa ensimmäisenä vastaan tulee aulatila josta avautuvat ovet pieneen makuuhuoneeseen joka toimii vaate/vierashuoneena sekä "the master bedroomiin" eli suureen makuuhuoneeseen. Suurimmasta makuuhuoneesta pääsee myös toiseen sivuvinttiin pienestä ovasta samoin kuin aulasta on pääsy sivuvintille.

 

"Lapsilla" eli eläinfarmilla ei pääsyä yläkertaan ole ollenkaan, siitä pitää huolen rappusten alapäästä löytyvä, myös vieraille suunnattu palikkatesti, eli metallinen koiraportti.

Ennen ja jälkeen - kuvia sisätiloista päivitän blogiin remontin edetessä suunnitelmista tekoihin eli varmaan joskus ensivuoden puolella.

Ps. Mittasuhteet eivät todellakaan ole kohdallaan, mutta yritys hyvä kymmenen! :)


1 kommentti:

  1. Hienot piirustukset ;) Vielä sitte kuvat kaikista huoneista :)

    VastaaPoista