Sivut

perjantai 22. marraskuuta 2013

Pinnatuolin uusi elämä

Toinen kirpputori löytö oli wanha puinen pinnatuoli jota päätin entisöidä oman näköiseksi ja paremmin sisustukseen sopivaksi. Vanhoissa huonekaluissa on vaan se oma hohtonsa :).

Tuolin pinta oli melko sileä ja mustan maalikerroksen peitossa. Kevyen hionnan ja pesun jälkeen en enempää aikaa pohjatöihin kuluttanut. Kivana pikku yllärinä mustan maalikerroksen alka alkoikin pilkottaa toinen maalikerros: kirkkaan punainen.

 Lähtötilanne: 



Ja mitäänhän ei voi tehdä ilman kisuja -.-'


Aika pähee se olisi noinkin! Punainen ja musta sopii hyvin yhteen, mutta ei meidän asuntoon ;).


Vielä saa karkealla hiomapaperilla jynssätä! 

Päätin jättää mustaa maalia hieman, hion vain pinnan karkeammaksi jotta uusi maalipinta tarttusi paremmin. Maalina käytin Teknos Futura 40 valkoista kalustemaalia, samaa sävyä millä aikaisemmin käsittelin sängynpäädyn heinäseipäät sekä sisustustikkaat.

Ensimmäinen kerros, jalat vielä maalamatta.


Muutamaa maalikerrosta ja vuorokautta myöhemmin tuoli oli saanut uuden ulkoasun :). Seuraavaksi kun maalipinta oli täysin kuivunut  niin hion sen vielä kertaalleen karkealla hiomapaperilla kuluneen näköiseksi. Aiemmin jättämäni musta maalikerros paljastui alta tuoden kivan kontrastin valkoisen maalipinnan kanssa. Ja lopuksi, pieni loppusilaus sisustustarran muodossa..  Lopputulos näytti tältä:



Kuvanlaatu on taas puhelinlaatua mutta myös jalat ja pinnat on hiottu rouhealla otteella. Maalaaminen on paitsi nopea myös helppo ja suht edullinen tapa uudistaa huonekalujen ilmettä. Mielikuvitusta saa ja pitääkin käyttää :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti