Sivut

maanantai 14. lokakuuta 2013

Sininen aamu


Aamuaurinko



Raikkaan pakkasaamun innoittamana päätin tuoda alkutalven vai pitäisikö sanoa loppusyksyn hehkua sisällekkin - eli suuntana oli Lahden Finnmarin tehtaanmyymälä ihanine sisustustarvikkeineen ja kynttilöineen :). 
Tarkoitus oli vielä mennä ihastelemaan ja katselemaan sekä hankkimaan ideoita ennen Finnmarin joulumalliston ilmestymistä kauppoihin, mutta kyllä sitä muutama lasinen hurrikaani sekä kynttilä aina mukaan mahtuu ;).



Vanha kynttiläasetelma vaaleine kivineen sai piristysruiskeen Finnmarin turkoosista 7cm x 10cm kynttilästä jolle paloajaksi luvataan 40h. Kynttilöiden musta 11cm x 44cm paloalusta on hankittu Ikeasta.


Mukaan tarttui myös kaksi kappaletta Finnmarin lasisia hurrikaaneja/jalallisia kulhoja. Suurempi on mitoiltaan n. 25cm korkuinen ja halkaisijaltaan leveimmästä kohdasta n. 18cm. Hurrikaanin pohjana käytin valkoista kivimurskaa ja kynttilänä on niin ikään turkoosi 7cm x 10cm Finnmarin kynttilä.



Pienempi hurrikaani on mitoiltaan n. 13cm korkea ja n. 11cm halkaisijaltaan leveimmäistä kohdasta mitattuna. Pohjalla on samaa valkoista kivimurskaa kuin isommassakin hurrikaanissa ja kynttilänä on turkoosi kelluva kynttilä jonka halkaisija on n. 6cm ja paloaika 4h.

Turkoosit väripilkut muuten niin neutraalin harmaassa sisutuksessa toimivat hyvin katseenkiinnittäjinä ja tuovat sitä talvista raikkautta ennen joulun tuomaa lämpöä :).

Wanhojen ikkunoiden tiivistäminen

Ensimmäiset kunnon yöpakkaset ovat saapuneet Villa Myllylään ja syksyn ruska vaihtuu vähitellen talven lumikinoksiin. Toisin sanoen talovanhus on puettava talviasuun eli ainakin yläkerran ikkunat kaipaavat pikaisesti tiivisteiden vaihtoa sekä teippausta. 

Sillä huonosti tiivistetty ikkuna jäätyy, kun sisältä tuleva lämmin ja kostea ilma kohtaavat kylmän pinnan.

Keittiön ikkuna

Asunnossamme on käytössä vanhat ikkunat joita on aikanaan kunnostettu. Perinteinen rintamamiestalon ikkuna päästää taloon paljon valoa, on funktionaalinen, selkeä ja isot ruudut (3 kpl) ovat siistissä rivissä. Talomme ikkunat eivät ole aivan 50-luvun rintamamiestalojen ikkunoiden maalia mutta sopivat 40-luvun puutaloon estetiikaltaan loistavasti.

Alakerrassa ikkunamme ovat pääasiassa keittiön ikkunan kaltaisia viisi ruutuisia ikkunoita. Yläkerrassa ikkunamme vastaavat enemmän perinteisen 50-luvulla rakennetun rintamamiestalon tyyliä ja ikkunoissa on vain kolme tasakokoista isoa suorakulmion mallista ruutua. Lisäksi talosta löytyy päädyistä muutama pikkuikkuna sekä eteisestä pariovien molemmin puolin kaksi yksinkertaista yhdellä ruudulla varustettua ikkunaa.

 

Tiivistykseen valitsimme rautakaupasta saatavaa valkoista Timpuri 3-5mm ikkuna- ja ovitiiviestenauhaa sekä maalarinteippiä vastaavaa ikkunan karmin tiivistysteippiä.

... ja jälkeen!
Ennen...

Kun ikkuna on hyvin teipattu se vähentää huoneistossa tuntuvaa vedon tunnetta ja estää huonekosteuden pääsyn ikkunan väliin.

maanantai 7. lokakuuta 2013

Eteispenkki

Olemme jo tovin  metsästäneet kissojen ja koirien kanssa eteisen harmaasävytteiseen maailmaan sopivaa eteispenkkiä- ja nyt sellainen sitten löytyi Lahden Kärkkäisen sikapäiviltä sopivaan hintaan:).


Ninni <3


Living eteispenkin nimen takaa löytyy 80cm x 40cm x 42cm kokoinen keisaripuusta tehty penkki kahdella vetolaatikolla ja rottinkisella säilytyskorilla. Tyyliä voisi luonnehtia maalaisromanttiseksi puhtaan valkoisine värimaailmoineen, koristesahauksineen sekä vanhantavan kulutetun näköisine puupintoineen (esim. kansi).



Koristesahaukset alareunassa
Kulutettu kansi kaikessa rouheudessaan





















Makuasioistahan ei voi tunnetusti kiistellä... mutta mielestäni penkki sopii eteisen tunnelmaan kuin nenä päähän ja täydentää hyvin vaaleaa, kulutettua sekä vanhaa koristeikkunaa. Kissatkin ovat penkistä pitäneet ja vielä tyhjä säilytyskori antaa hyvän piilopaikan johon tunkea itsensä ;).

 

Ninni ja Wäinö halusivat tunkea mukaan kuvauksiin ;)