Sivut

maanantai 14. lokakuuta 2013

Wanhojen ikkunoiden tiivistäminen

Ensimmäiset kunnon yöpakkaset ovat saapuneet Villa Myllylään ja syksyn ruska vaihtuu vähitellen talven lumikinoksiin. Toisin sanoen talovanhus on puettava talviasuun eli ainakin yläkerran ikkunat kaipaavat pikaisesti tiivisteiden vaihtoa sekä teippausta. 

Sillä huonosti tiivistetty ikkuna jäätyy, kun sisältä tuleva lämmin ja kostea ilma kohtaavat kylmän pinnan.

Keittiön ikkuna

Asunnossamme on käytössä vanhat ikkunat joita on aikanaan kunnostettu. Perinteinen rintamamiestalon ikkuna päästää taloon paljon valoa, on funktionaalinen, selkeä ja isot ruudut (3 kpl) ovat siistissä rivissä. Talomme ikkunat eivät ole aivan 50-luvun rintamamiestalojen ikkunoiden maalia mutta sopivat 40-luvun puutaloon estetiikaltaan loistavasti.

Alakerrassa ikkunamme ovat pääasiassa keittiön ikkunan kaltaisia viisi ruutuisia ikkunoita. Yläkerrassa ikkunamme vastaavat enemmän perinteisen 50-luvulla rakennetun rintamamiestalon tyyliä ja ikkunoissa on vain kolme tasakokoista isoa suorakulmion mallista ruutua. Lisäksi talosta löytyy päädyistä muutama pikkuikkuna sekä eteisestä pariovien molemmin puolin kaksi yksinkertaista yhdellä ruudulla varustettua ikkunaa.

 

Tiivistykseen valitsimme rautakaupasta saatavaa valkoista Timpuri 3-5mm ikkuna- ja ovitiiviestenauhaa sekä maalarinteippiä vastaavaa ikkunan karmin tiivistysteippiä.

... ja jälkeen!
Ennen...

Kun ikkuna on hyvin teipattu se vähentää huoneistossa tuntuvaa vedon tunnetta ja estää huonekosteuden pääsyn ikkunan väliin.

4 kommenttia:

  1. Onpa kivat ikkunat, etenkin noi pikkuikkunat on söpöt!

    VastaaPoista
  2. Ne on kyl ihanat :3. Vähän suunniteltiin että kun tehdään se ulkoilutarha kissoille niin laitetaan niille vapaa kulku tollasesta pikku ikkunasta.

    VastaaPoista
  3. Se oiskin kiva, ois just sopivan kokonen ikkuna, ei tarttis sit isompaan ikkunaan viritellä mitää systeemiä :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä juttu, että löytyy tuommoista tiivistettä noihin kaupoista. Meilläkin pitäisi vanhat ikkunat tiivistää. Kovin on vetoisaa, kun on ulkona selkeästi kylmempi kuin sisällä. Jos saisi ennen pakkasia hoidettua, ei mene lämmityskään hukkaan. https://www.fenser.com/ikkunoiden-huolto-ja-tiivistys

    VastaaPoista