Sivut

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Lomaprojektina katto ja laituri



"Loma" hupeni erinäisten pienempien ja vähän suurempien projektien parissa. Postaus kuvanmukaisesti kertoo kohteesta jossa suurin osa lomasta eli työleiristä tuli vietettyä: mökistä. Tämän kesän projekteina oli siis rapiat parikymmentä vuotta vanhan hirsimökin katon uusiminen kokonaan sekä laiturin asennuttaminen rantaaa. Ja kaikkihan ei taaskaan mennyt niin kuin Strömsössä...

Laituri tilattiin Mökkikeskuksen kautta ja paikallinen kotimaisen Näpsä-laitureiden edustaja tuli laiturin asentamaan. Mallia laituri oli nimeltään Meri-Näpsä. Erona tavalliseen uimalaituriin Meri-Näpsä on suunniteltu paikkoihin joissa vedenpinta vahtelee. 9 metriä pitkässä Meri-Näpsässä on pitkä kulkusilta ja laituri soveltuu hyvin massiivisuutensa puolesta veneen kiinnitykseen. Laiturin yhteyteen otimme uimatikkaat sekä veneen kiinnitykseen tarvittavan poijupaketin. 

 

Kyllä kelpaa aurinkoa palvoa ;).

Laiturin jälkeen vuorossa oli mökin vanhan huopakaton vaihto peltikattoon. Kattomateriaalit tilattiin rimoja, aluskatetta sekä ruoteita myöten pakettina paikallisesta Rautiasta. Kattopelliksi valikoitui musta kotimaisen Poimukatteen valmistama ajaton suoraprofiilipelti.

Tästä lähdettiin liikenteeseen: 


Vanha huopakatto oli hieman aikansa elänyttä. Muutama reikäkin löytyi mutta onneksi kosteus ei ollut tehnyt suurempia tuhoja ja ainoastaan ulkoreunojen laudoitukset jouduttiin vaihtamaan. 

Ennen...

 

... ja jälkeen!

 

Kun vanha katto oli purettu asennettiin rimalaudoitus minkä jälkeen tuli aluskate ja uudet rimat. Kattoon tuli siis tuplarimoitus ennen ruoteita joiden päälle uusi pelti asennettiin.



Vanha hupakatto purettuna

 
Ensimmäinen rimoitus + aluskate

 
Toinen rimoitus alempien rimojen päälle niin että aluskate jäi rimojen väliin.


Uusi musta kattopelti odottaa vielä paketissaan... <3

 
Kaikki rimat, aluskatteet ja ruoteet paikoillaan.

   
Ensimmäiset kattopellit, ai että!

 
Piipun ympärille täyslaudoitus pellitystä varten.

  
Valmista kattopintaa sekä mattamustalla maalatut tikkaat.





Koko viikko siihen meni ja vaikka Suomen kesä onkin kylmä ja vähäluminen ja sateet hieman hidastivat tahtia niin nyt se on VALMIS! Tai ainakin melkein, rännit vielä hiottiin ja maalattiin mattamustalla ja koko piipun pellitys mustalla kattopellillä sekä muutaman irronneen tiilen uudelleen muuraus jätettiin suosiolla ammattilaisille :).



torstai 17. heinäkuuta 2014

Cupcakes & inspirations




Keskiviikon sadepäivän extemporee reissu Jyväskylään ja asuntomessuille Äijälänrantaan. Messualueella oli 44 kohdetta aina pienistä 46 huoneistoneliön asunnoista 308 huoneistoneliön valtaviin omakotitaloihin. Lisäksi alueelta löytyi 13 kerroksinen kerrostalo, Jyväskylän Maailmanpylväs, johon messuvieraat pääsivät tutustumaan 2. kerroksen sekä 12. kerroksen huoneistoihin.

Ennen messualueelle saapumista pysähdyttiin kuitenkin todella sympaattisessa sekä maalaisromanttista tunnelmaa hehkuvassa kahvilassa Karoliinan Kestikievarissa, pysähtymisen arvoinen paikka! 


Ps. Pahoittelut kuvien huonosta laadusta, järkkäri kun jäi tällä kertaa mökille :P








Asuntomessuille lähdettiin lähinnä hakemaan sisustusvinkkejä ja katselemaan uusien talojen pohjaratkaisuja ja tilankäyttöä. Avomieheen taisi kyllä puraista pieni rakennuskärpänen koska päivän päätteeksi oli hinku rakentaa oma talo :D. Itse kun pidän noista vanhoista maalaismiljöistä paljon enemmän, mutta muutamia sisutusratkaisuja aion varmasti toteuttaa myös meidän kotiin.

Yksi tämän kesän haaveista siirtyy ensikesään; terassi, mutta mm. katosideoita oli mielenkiintoista katsella.. Ehkäpä meillekkin. Ehkä.


Kesäkeittiö <3


Huussilukemisen pelastus

Maalatut koivunrungot toimivat hyvin varsinkin korkeissa tiloissa 

Tähän niin rakastuin! Yksinkertaisen kaunis <3

Ainoa kierretty talo joka vastasi sisustusratkaisuiltaan allekirjoittaneen ajatusmaailmaa ;)



 Kyllä kieltämättä tämmöiset asunto/sisustus/rakentamismessut saavat ajatukset ja luovuuden raksuttamaan - toteutus onkin sitten toinen juttu ;). Kaiken kaikkiaan hyvät messut varsinkin uudisrakentajille mutta myös sisustuksesta ja tilankäytöstä kiinnostuneille. Ensivuonna uudestaan! :)