Sivut

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vierashuoneen päivitys part. 2




Pakkelia, hiomista, pakkelia, hiomista... Tapettia ja maalia. Aloituskuva ilmaisee kaikella pölyisyydellään viimeisten viikkojen fiilikset; remontti etenee ja sotkua tulee! Tänään vedettiin viimeiset sutaisut maalia ja sähköasentajakin piipahti. Arvoisa lukijakunta; verta, hikeä ja kyyneleitä on vuodatettu mutta nyt se on valmis! Kuvat puhukoon puolestaan. 

Kattoon naputeltiin rimat 2'2-puutavarasta, seiniin asennettiin 13x1200x2520mm kipsilevyä joka pakkeloitiin ja hiottiin moneen kertaan tasaisen pinnan aikaansaamiseksi. 



Kattoon asennettiin valkoista puukuvioitua 10x190x2600mm MDF-paneelia (Kymppilattiat) ja valoiksi valittiin Ikean Inreda Led-kohdevalaisimet joita meni kaksi sarjaa.


Kattopaneeli <3




 

Kun kattopaneeli oli asennettu, ruvettiin laittamaan tapettia seiniin. Tapetiksi valikoitui yksivärinen siniharmaa vetytettävä paperitapetti Kodin Terrasta.



Valmista seinäpintaa...

Tapettien jälkeen oli vuorossa lattian asennus joka myöskin hankittiin Vantaan Kymppilattioilta. Pitkän mietintäprosessin jälkeen lattiaksi valittiin 1292x192x7mm vaaleanharmaa/valkoinen puukuvioitu laminaatti, joka oli todella näppärä asentaa myös ensikertalaiselta.

Lopuksi oli Tori.fi:stä ostetun myöskin harmaan sävyisen mosaiikkikivilaattojen asennus hormiin ns. "raidaksi" yksityiskohdaksi ja katseenkiinnittäjäksi (sillä myös peitettiin hormin ja seinän välinen kolo).. Ja tadaa! Lopputulokseen ei voisi olla tyytyväisempi. <3

 

 

 

 



Remontissa isona apuna olleille paljon kiitoksia! Nyt sitten huone on vaan sisustusta vierashuoneeksi vailla valmis kokonaisuus ja samalla pääsee myös ideoimaan muiden huoneiden kohtaloa ;).




keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Vierashuoneen päivitys part. 1




Hurraa!!! Hurraa!! Yläkerran vierashuoneen remontti etenee pikkuhiljaa. Ja painotan sanaa pikkuhiljaa. Kevättalven alkuinnostuksen ja purkamisvimman jälkeen remontti otti hieman vauhtia muutaman kuukauden eli pidettiin hieman venähtänyt suunnittelupalaveri jossa tahdin määräsi allekirjoittanut ;).

Lyödäänpä hieman faktaa ensin pöytään eli remppakohteena koko yläkerta (iso makuuhuone + vierashuone + käytävä) lattiasta kattoon, mutta remontti aloitettiin harjoitteluhuoneella eli vierashuoneella/pikku makuuhuoneella. Kyseessä on siis n. 12 kokoinen yhdellä ikkunalla ja pienellä upotetulla komerolla varustettu huone. Sähköistä senverran että huoneesta löytyy kaksi pistorasiaa mutta ei yhtään katkaisijaa eli jalkalampuilla mentiin tähän asti :). Huoneen lämmitysjärjestelmä oli myös hieman suppeahko sillä patteria tai muuta lämmitintä ei löydy. Melko vilakkaa etenkin talvella :D.

Kuvat puhukoon puolestaan eli lähtötilanne:




Ah, niin ihana ysäritapetti <3

Pikkukomero + hormi

Kuten kuvistakin voi jo päätellä niin materiaalina seinissä vaalea tapetti, lattiassa joka kodista löytyvää perus, hieman punaiseen taittavaa, ruskeaa laminaattia ja katossa menneiden aikojen muotivillitys; valkoiset styroksilevyt. Ja kaikki revittiin pois - voi sitä sotkun määrää!

Alta paljastui muutama kerros retroa, sävyltään vihreää, tapettia:



Sekasotku ja remppakynnet -lyömätön yhdistelmä!

 

Onneksi puukuitulevyjen alta paljastui ehjää ja ilman kosteusvaurioiden tuottamia homeläiskiä ja tummumia olevaa raakalaudoitusta;





Hormin vierestä paljastu tiilillä ja laudalla peitetty aukko joka aiheutti hieman lisäsuunnitelmia. Edellinen nikkari oli myös kiinnittänyt katon styroksilevyt melko tiukkaan ja levyt lähtivät irti noin 2cm x 2cm palasina - ei niin mukavaa puuhaa. Vanha lattia jätettiin pääosin vielä suojaksi paikoilleen, mutta hieman sinnekkin piti kurkkia ja alta paljastui suht hyvässä kunnossa oleva tummanruskea lautalattia.

Nyt remontti on siinä vaiheessa että uusi katto on asennettu, seinät levytetty ja tapetoitu (kiitos erittäin avuliaiden remppa-apulaisten), lisäkuvia ja remonttifiilistä seuraavassa postauksessa ;).







tiistai 3. kesäkuuta 2014

Vesisadetta ja pallohortensioita


Koska sadepäivä ja koska kisukuvia ei koskaan voi olla liikaa joten aloitetaan niillä. Yritys oli siis ottaa uudenkarhealla objektiivilla pari kuvaa meidän neideistä... Ylempi kollaasi kuvaa kuvaustilannetta paremmin kuin 1000 sanaa. Mutta sainpas muutaman näpsästyä joissa itistytöt Myy ja Ninni näyttävät melko kauniilta hörökorvilta <3.

Pieni ja pippurinen Myy

Utelias ja "roar"-äänen omaava Ninni


Mutta siis asiaan... Myös talon ulkopuolella tapahtuu, pihamaa muuttaa muotoaan yhä enemmän. Alunperin piha oli melko riisuttu versio puutarhasta; muutama lähes pystyyn kuollut pensas siellä täällä. Paljoa ei vielä ole tapahtunut mutta suunnitelmia on sitäkin enemmän! 

Neljä pallohortensiaa sekä muutama kesäkukka ovat meiltä jo kodin saaneet. Hortensioiden tieltä raivattiin paksujuurinen pensas pois, kaivettiin noin puolimetriä syvät istutuskuopat 1,5 metrin välein, mitkä täytettiin rodo- ja havumullalla. 45l multasäkkejä meni noin yksi säkki per istutuskuoppa ja lisäksi heitin sekaan hieman puutarha turvetta. Lopuksi pensaiden ympärille levitettiin vielä männynkuorikatetta. Toivottavasti hortensiat menestyisivät ja kasvaessaan muodostaisivat valkokukkaisen, pensasmaisen aidan pihatien ja talon väliin.






Lopuksi muita pihamaan kesäisiä asukkeja:





 

Aurinkoista kesää <3













Tassunjälki sydämessä


Kevät on ollut melko synkkää aikaa Villa Myllylässä, koettu ja menetetty on paljon. Yhden suuren tyhjän aukon koko perheeseen jätti rakkaan sinisen pitkäkarvapoikamme Crimsonette's Blue Heartin eli Wäinön poismeno hänen nukahtaessa ikuiseen uneen 8.toukokuuta. Wäinö sairastui yllättäen vakavasti eikä hoidoista ollut pojan kohdalla enää apua. 

Tästä mahtavan luonteen ja upean ulkomuodon omaavasta pojasta jää varmasti pysyvät arvet koko perheeseen eikä Wäinöä kukaan tule koskaan korvaamaan vaikka poika ehtikin olla luonamme vajaat kaksi vuotta. Rakkaat muistot Wäinöstä ovat aina pysyviä. <3

 Hieman iloisempia uutisia on kuitenkin luvassa ja toivottavasti loppukesästä/syksystä kuuluu jo pienten tassujen töminää ja taloon astelee nelijalkainen karvalapsi joka tuo varmasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita niin itisneiteihin kuin mummo-koiraankin ;).