Sivut

torstai 27. helmikuuta 2014

Viherpeukalon alkeet


Varma kevään merkki :)























Punainen tupa ja perunamaa... Toivottavasti edes kasvimaa ensikesäksi. Kevätkylvöt ja siementen idätys ovat siis alkaneet myös täällä perämetsässä.

Suuret ovat taas suunnitelmat niin kuin joka kevät, toteutuksessa ollaan melkolailla aloittelijan tasolla. Viime vuotiset (äidin kasvattamat) taimet menestyivät todella hyvin ja satoa tuli runsaasti vaikkakin ajankohta meni pitkälle syksyn puolelle.




Tämän vuoden vaatimattomat suunnitelmat näyttävät seuraavilta:

Keltasipuli "Stuttgarter Riesen"
Ahomansikka "Rügen"
Kirsikkatomaatti "Tiny Tim"
Ruohosipuli "Twiggy"
Kesäkurpitsa "Black Beauty"
Porkkana "Nantaise 2"
Rucola
Lehtisalaatti "Red salad bowl"
Autralialainen lehtisalaatti
Jättiauringonkukka "Uniflorus"

Kesäkukat ovat vielä hieman mietinnässä mutta aloitetaan noista auringonkukista :).

Ensimmäistä kertaa päätin kokeilla Jiffy Pro70 taimikasvatukseen tarkoitettua minikasvihuonetta. Pakkauksessa on siis 70 kpl turvepellettejä ja uudelleen käytettävä alusta sekä valoa läpäisevä ja kosteuden sisällä pitävä kansi.

Jiffy Pro

Valmistajan mukaan Jiffy Pro sopii sekä siemenille että pistokkaille. Käyttökin on hyvin helppoa - lisää vain 35 asteista vettä vähitellen jotta turvepelletin turpoavat ja kylvä siemenet. 

1.

2.

3.

Kylvetyt siemenet - esikasvatus voi alkaa!

Näin helmikuun lopulla esikasvatukseen pääsivät keltasipuli, ahomansikka ja kirsikkatomaatti. Muut kylvän suoraan avomaalle tai aloitan esikasvatuksen  hieman myöhemmin (esim. auringonkukukka). Lopuksi vuorasin vielä kannen sanomalehdellä (mm. tomaatin siemenet tykkäävät itää pimeässä).

Valmis kasvatuslaatikko :)


Muutama mm. äidiltä saatu vinkki:


- Kannen peittäminen esim. sanomalehdellä itämisen ajaksi (mm. tomaatin siemenet itävät pimeässä)
- Kylvöstä kastellaan tarvittaessa (tasainen kosteus tärkeää koska liian kuivaksi päässyt kylvös vo olla täysin pilalla ja liian runsas kastelu voi mädännyttää siemenet tai tukahduttaa taimien juuret)
- Sopiva idätyslämpötila on noin 20 astetta (ei saisi olla suurta vaihtelu)
- Kosteuden lisäksi pohjalämpö on eduksi itämiselle (esim. kylpyhuoneen lattialämmitys)
- Riittävä valo itämisen jälkeen sekä kasvatuslaatikon kannen poisto vähitellen
-Kouliminen ajoissa kun taimet ovat tarpeeksi kestäviä käsittelyyn (yleensä sirkkalehtien lisäksi ensimmäinen kasvulehtipari on auennut) --> lisää kasvutilaa

Jännityksellä ja mielenkiinnolla odotetaan saadaanko yhtään lehtitupsua aikaiseksi vai joudutaanko kesällä turvautumaan äidin kasvattamiin tomaatintaimiin ;).









sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Keltaista ja turkoosia



Päätin hetken mielijohteesta tuoda kevätauringon meille sisälle. Meillähän ei ole kukkia näkynyt sen jälkeen kun perheen kuopus Wäinö astui ovesta sisälle (eli reiluun vuoteen). Nyt sitten päätin kokeilla mitä hörökorvaiset tupsuhännät olivat mieltä asiasta.

Eilen illalla tulppaanikimpun ilmestyessä pöydälle Muurlan lasiseen muumipapan hatun malliseen maljakkoon oli sen ympärillä hetken päästä kolme nuuskuttajaa. Joku nimeltä mainitsematon suippopää yritti jopa mamman nähden hieman maistaa terälehdestä. Aamulla herätessä oli sitten vastassa pikkuhampailla reijitetty tulppaanikimppu :D.

Epäiltyjä on kaksi. Tässä nro 1 eli vahva pääepäilty, perheen tuholaisenakin tunnettu, pöwwöhäntä Wäinö.

 

Ja se nro 2: hulivilli kehruukone joka omaa hyvin omaperäisen roar-äänen (naukumisen ja kehräämisen yhteissävel) eli Ninni.


Jotenkin epäilykset heräävät myös Ninnin suhteen ;). Ratkaisu jääköön arvoitukseksi, leppoisaa sunnuntaita kaikille lukijoille!





perjantai 7. helmikuuta 2014

Anno ja kevätaurinko

Joko se kevät on täällä?!? Pilvisistä päivistä huolimatta auringonvalo on innostanut allekirjoittanutta kaivamaan järkkärin taas esiin. Pitkän pimeäjakson jälkeen myös punainen tupa kaipasi jotain piristystä - ripaus turkoosia muuten niin hempeän harmauden keskellä nostattaa mielialaa kummasti :).

 Jonkin asteisena tyynyfetissistä kärsineenä mukaan kauppareissulta tarttu  pari Anno-merkkistä tyynyä ihanissa kevään väreissä.




 

Ja mikäänhän ei tässä taloudessa onnistu ilman apulaisia :3

Hiipivä tiikeri :3

Aina niin suloinen Pikku Myy <3

 


 


Anno tummansininen nappityyny (38cm x60cm) x2 - Anttila
Anno turkoosi aarre tyyny (50cm x 50cm) - Anttila
Anno mustavalkoinen paperiruutu tyyny (50cm x 50cm) - Anttila
Anno mustavalkoinen aarre tyyny (50cm x 50cm) -Anttila
Vallila harmaa tyyny (50cm x 50cm) x 2 -Kärkkäinen, Lahti

Novita harmaa lammas torkkupeitto - Prisma, Lahti



tiistai 4. helmikuuta 2014

Retromustikka makuuhuoneessa


Kuva: NetAnttila

Viime viikon paras alelaari löytö oli ehdottomasti mm. Kodin1:stä löytyvä Pirta-merkkiset retrohenkiset mustikkakuvioiset pussilakanat.  Yksi setti sisältää pussilakanan (150cm x 200cm) sekä tyynyliinan (50cm x 60cm). Värivaihtoehtoja on ainakin raikas kellertävänvihreä sekä hieman säyseämpi mustikansininen, jälkimmäinen löysi tiensä ostoskoriini kaksin kappalein.

Sen verran täytyy paljastaa että pidän suuuuuuuuuuuuuuuuuuunnattoman paljon Kodin1:n, NetAnttilan sekä K-Citymarkettien valikoimastakin löytyvistä Pirta- sekä Anno-kodintekstiili/käyttötavara sarjoista. 


 

 

 

 

Yleensä en pussilakanoista hössötä mutta nämä jotenkin kolahtivat kuvioltaan sekä värimaailmaltaan, on ne niin kivat :).

Pussilakanoiden ryttäämisestä sekä sängyllä pomppimisesta kuvausten aikana saan kiittää aina niin reipasta apulaistani Herra Tupla-W:tä <3

Suuri sininen hönö <3